Allan Chin wrote in post #961043:
> I've been trying to run this configuration in debug mode on my Windows
> Vista x86 machine for a few days now with no luck. I do not have Visual
> Studio installed. Everytime I try to debug, NetBeans prompts me to
> install the Fast Debugger. And if I don't I get translation errors
> around the "thread" class. I know that nstalling the Fast Debugger will
> make everything work because I have successfully installed and debugged
> on my other machine was has Visual Studio installed. I have the
> following files
>
> linecache-0.43-mswin32.gem
> ruby-debug-base-0.10.3-mswin32.gem

These are probably for mswin32 release--you are using mingw I think, so 
it may not be compatible.

>
> which I can successfully install. But installing "ruby-debug" always
> fails and I have tried to "gem install" it with all kinds of switches as
> recommended by the many of blogs I've seen on-line but I always get the
> same errors...
>
> =========================================================================
> Temporarily enhancing PATH to include DevKit...
> Building native extensions.  This could take a while...
> ERROR:  Error installing ruby-debug-ide:
>   ERROR: Failed to build gem native extension.
>
> C:/Ruby192/bin/ruby.exe mkrf_conf.rb
> Building native extensions.  This could take a while...
>
>
> Gem files will remain installed in
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/ruby-debug-ide-0.4.9 for inspection.
> Results logged to
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/ruby-debug-ide-0.4.9/ext/gem_make.out
> =========================================================================
>
> Can someone tell me definitively how to get this guy installed? Or can
> somebody instruct me if and how I can move the built native gems from my
> Visual Studio dev machine to the non-dev machine?

What are the contents of gem_make.out and mkmf.log?
maybe try installing ruby-debug19 from the command line?

-- 
Posted via http://www.ruby-forum.com/.