We are now using a different xml parser for Watir (Nokigiri instead of
Rexml). You might want to build from trunk (master) or else wait for our
next release (which should be soon, but who knows?)

Bret

On Tue, Aug 4, 2009 at 8:40 PM, Gong Jing <northnashi / hotmail.com> wrote:

> Hi all,
> I'm new here, and I met some problem while I was using Watir gem to
> automate my testcase.
> I want to use Watir with xpath, coding like this:
>
> require "watir"
>
> @ie = Watir::IE.new
> @ie.goto("www.g.cn")#google in china
> @ie.text_field(:xpath,"//input[@name='q']").set 'test'
>
> And there comes the following exceptions:
> D:/ruby/lib/ruby/1.8/rexml/parsers/treeparser.rb:90:in `parse':
> #<REXML::ParseException: Missing end tag for 'u' (got "a")
> (REXML::ParseException)
>
> Line:
>
> Position:
>
> Last 80 unconsumed characters:
>
>  <a  class="gb3" style="COLOR: green! important" onclick="gbar.qs(this)"
> href="ht>
>
> D:/ruby/lib/ruby/1.8/rexml/parsers/baseparser.rb:320:in `pull'
>
> D:/ruby/lib/ruby/1.8/rexml/parsers/treeparser.rb:21:in `parse'
>
> D:/ruby/lib/ruby/1.8/rexml/document.rb:190:in `build'
>
> D:/ruby/lib/ruby/1.8/rexml/document.rb:45:in `initialize'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/ie-class.rb:713:in
> `new'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/ie-class.rb:713:in
> `create_rexml_document_object'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/ie-class.rb:693:in
> `rexml_document_object'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/ie-class.rb:897:in
> `elements_by_xpath'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/ie-class.rb:890:in
> `element_by_xpath'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/container.rb:730:in
> `locate_input_element'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/input_elements.rb:5:in
> `locate'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/element.rb:49:in
> `assert_exists'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/element.rb:284:in
> `enabled?'
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/element.rb:56:in
> `assert_enabled'
>
>
> D:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/watir-1.6.2/lib/watir/input_elements.rb:323:in
> `set'
>
> D:/zhilan/tbtest_trunk/tbautotest/product/mytest/new_main.rb:24
>
> Then I changed to ebay site, everything went well.
> Does this problem come out because there are double byte characters in
> g.cn? Maybe it's a naive question, I've worked on this for sometime but
> still no progress,really hope someone will have solutions to this. Many
> thanks!
> --
> Posted via http://www.ruby-forum.com/.
>
>


-- 
Bret Pettichord
Lead Developer, Watir, www.watir.com

Blog, www.io.com/~wazmo/blog
Twitter, www.twitter.com/bpettichord