The subdirs of the samples/ directory, doesn't contain any README files 
(except samples/drb/).


For instance I attempted to get webrick to work.. I couldn't find any
guides on google, on how to run webrick .. so I thought there had to
be something in the samples dir with ruby. There was these files:

demo-app.rb         demo-servlet.rb      hello.cgi  httpd.rb
demo-multipart.cgi  demo-urlencoded.cgi  hello.rb   httpsd.rb

I started with the first file 'demo-app.rb'.. and nothing happened.
Then I tried the second file 'demo-multipart.cgi'.. and nothing happened.

Then I thought ah.. lets try the hello program...

bash-2.05b$ ruby hello.rb
bash-2.05b$ ./hello.cgi
/usr/lib/ruby/1.8/webrick/cgi.rb:139:in `initialize': invalid CGI environment 
(WEBrick::CGI::CGIError)
        from /usr/lib/ruby/1.8/webrick/cgi.rb:43:in `new'
        from /usr/lib/ruby/1.8/webrick/cgi.rb:43:in `start'
        from ./hello.cgi:11
bash-2.05b$

Still no luck.

Finally I tried 'httpd.rb' and it webrick began working for me.

bash-2.05b$ ruby httpd.rb
[2004-10-25 00:32:28] INFO  WEBrick 1.3.1
[2004-10-25 00:32:28] INFO  ruby 1.8.1 (2004-04-24) [i386-linux-gnu]
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG TCPServer.new(::, 10080)
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG TCPServer.new(0.0.0.0, 10080)
[2004-10-25 00:32:28] WARN  TCPServer Error: Address already in use - bind(2)
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG WEBrick::HTTPServlet::FileHandler is mounted on /.
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG HelloServlet is mounted on /hello.
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG DemoServlet is mounted on /urlencoded.
[2004-10-25 00:32:28] DEBUG DemoServlet is mounted on /multipart.
[2004-10-25 00:32:28] INFO  WEBrick::HTTPServer#start: pid=23718 port=10080

I can now access it via Mozilla with this url:
http://localhost:10080/


I were very close rejecting webrick.
Please add README files to all subdirs, so we can avoid this.

--
Simon Strandgaard