Issue #11909 has been updated by Simone Pieri.


OK, excuse me, we have a problem with libxml if it's called via io.popen. I don't want any "heavy lifting" for me ... 
I can't reproduce the problem without libxml because I don't have a problem without libxml, like Nobuyoshi says. And ok, libxml is mandatory to reproduce it. And no, Martin, the problem isn't with libxml itself, if you launch "ruby prova5.rb" all is ok... The problem is that if you launch "ruby prova2.rb" (that executes prova5.rb via io.popen) you have the problem. So, I think that the problem is in libxml when it's invoked by io.popen. But Martin, if it's only a waste of your precious time, leave it unresolved and watch beyond. I'll continue to try to resolve the problem and, if I find solution, I'll post here. 
Best regards

----------------------------------------
Bug #11909: io.popen problem in 2.2 and over
https://bugs.ruby-lang.org/issues/11909#change-55866

* Author: Simone Pieri
* Status: Feedback
* Priority: Normal
* Assignee: Nobuyoshi Nakada
* ruby -v: ruby 2.2.4p230 (2015-12-16 revision 53155) [x86_64-linux]
* Backport: 2.2: UNKNOWN
----------------------------------------
Hi, I have a ruby program (prova5.rb) that contains libxml prase and a find. With Ruby 2.1.8 I have no problem, even if I execute it via "ruby prova5.rb" than if I execute it via io.popen in prova2.rb.

In a 2.2.4 environment I have success if I execute "ruby prova5.rb", but xml find stucks if I execute it via prova2.rb.

I attach prova5.rb, prova2.rb out218.txt and out224.txt.

Same problem in all 2.2 versions.

Thanks

---Files--------------------------------
prova5.rb (334 Bytes)
prova2.rb (269 Bytes)
out218.txt (292 Bytes)
out224.txt (280 Bytes)


-- 
https://bugs.ruby-lang.org/

Unsubscribe: <mailto:ruby-core-request / ruby-lang.org?subject=unsubscribe>
<http://lists.ruby-lang.org/cgi-bin/mailman/options/ruby-core>