Issue #10533 has been updated by Michiel Karnebeek.


The patch does not seem to solve the reported issue.

Reconnecting HTTP connections still do not send an SNI.

I'm running ruby 2.2.2p95 (2015-04-13 revision 50295) [x86_64-darwin14] and checked using Wireshark.

----------------------------------------
Bug #10533: HTTP reconnection with SNI does not send correct hostname
https://bugs.ruby-lang.org/issues/10533#change-52875

* Author: Eric Hodel
* Status: Closed
* Priority: Normal
* Assignee: Eric Hodel
* ruby -v: ruby 2.1.5p273 (2014-11-13 revision 48405) [x86_64-darwin14.0]
* Backport: 2.0.0: DONE, 2.1: DONE
----------------------------------------
When reconnecting after connection timeout on an SNI connection the server name is not sent during reconnect which results in a failed reconnection:

~~~
$ cat test.rb
require 'net/http'
uri = URI 'https://david.shanske.com'

Net::HTTP.start uri.hostname, uri.port, use_ssl: true do |http|
  req = Net::HTTP::Get.new uri
  response = http.request req
  p response.code
  sleep 310
  req = Net::HTTP::Get.new uri
  response = http.request req
  p response.code
end
$ ruby -v test.rb
ruby 2.1.5p273 (2014-11-13 revision 48405) [x86_64-darwin14.0]
"200"
/usr/local/lib/ruby/2.1.0/openssl/ssl.rb:178:in `post_connection_check': hostname "david.shanske.com" does not match the server certificate (OpenSSL::SSL::SSLError)
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:922:in `connect'
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:1447:in `begin_transport'
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:1404:in `transport_request'
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:1378:in `request'
        from test.rb:10:in `block in <main>'
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:853:in `start'
        from /usr/local/lib/ruby/2.1.0/net/http.rb:583:in `start'
        from test.rb:4:in `<main>'
~~~


---Files--------------------------------
net.http.bug10533.patch (685 Bytes)


-- 
https://bugs.ruby-lang.org/