Issue #9264 has been updated by zzak (Zachary Scott).

Subject changed from Compiling error: encdb.bundle Undefined symbols for architecture x86_64 to with-opt-dir not working
Status changed from Feedback to Assigned
Assignee set to nobu (Nobuyoshi Nakada)

Assigning this to nobu, maybe he has some ideas why with-opt-dir doesn't work
----------------------------------------
Bug #9264: with-opt-dir not working
https://bugs.ruby-lang.org/issues/9264#change-43777

Author: spastorino (Santiago Pastorino)
Status: Assigned
Priority: Normal
Assignee: nobu (Nobuyoshi Nakada)
Category: build
Target version: current: 2.1.0
ruby -v: 2.1
Backport: 1.9.3: UNKNOWN, 2.0.0: UNKNOWN


Using today's trunk, I'm getting the following error on compiling

compiling ./enc/encdb.c
linking encoding encdb.bundle
Undefined symbols for architecture x86_64:
  "_rb_enc_set_base", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_enc_set_dummy", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_encdb_alias", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_encdb_declare", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_encdb_dummy", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_encdb_replicate", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
  "_rb_encdb_set_unicode", referenced from:
      _Init_encdb in encdb.o
ld: symbol(s) not found for architecture x86_64

Here is the full trace ...

https://gist.github.com/spastorino/1ad2858fce42d0e0a2e2

Thanks in advance.


-- 
http://bugs.ruby-lang.org/