Issue #6573 has been updated by bkabrda (Bohuslav Kabrda).


Minimal reproducer:
1. Don't have ruby installed (no /usr/bin/ruby).
2. Build Ruby and run 
$ make test-all TESTS="-v test/webrick/test_httpproxy.rb test/webrick/test_cgi.rb test/webrick/test_filehandler.rb"

The test_httpproxy.rb seems to cause this. Strangely, when I comment out 3 its requires (webrick, webrick/httpproxy, webrick/ssl), all its test still run and pass and so do the two, that I reported to fail. So it seems that this issue is hidden somewhere in these 3 requires. It really puzzles me that all of these 3 requires must be commented out, in order for the tests to pass.
When running with "-v", the failing tests also print

sh: /usr/bin/ruby: No such file or directory
----------------------------------------
Bug #6573: Webrick test failures
https://bugs.ruby-lang.org/issues/6573#change-27217

Author: bkabrda (Bohuslav Kabrda)
Status: Open
Priority: Normal
Assignee: 
Category: 
Target version: 1.9.3
ruby -v: ruby 1.9.3p194 (2012-04-20 revision 35410) [x86_64-linux]


Hi,
I'm randomly getting test failures for WEBrick with Ruby 1.9.3. The problem seems to be that WEBrick hangs during some test suite executions (I think it may be improperly shut down after previous tests). These are the failures I'm getting (running Fedora 17 x86_64):


50) Failure:
test_cgi(TestWEBrickCGI) [/builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/test_cgi.rb:34]:
webrick log start:
  [2012-06-11 10:06:35] INFO  WEBrick 1.3.1
  [2012-06-11 10:06:35] INFO  ruby 1.9.3 (2012-04-20) [x86_64-linux]
  [2012-06-11 10:06:35] INFO  WEBrick::HTTPServer#start: pid=15944 port=40082
  [2012-06-11 10:06:35] ERROR CGIHandler: /builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/webrick.cgi exit with 127
  [2012-06-11 10:06:35] ERROR Premature end of script headers: /builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/webrick.cgi
  
webrick log end.
<"/webrick.cgi"> expected but was
<"<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.0//EN\">\n<HTML>\n  <HEAD><TITLE>Internal Server Error</TITLE></HEAD>\n  <BODY>\n    <H1>Internal Server Error</H1>\n    Premature end of script headers: /builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/webrick.cgi\n    <HR>\n    <ADDRESS>\n     WEBrick/1.3.1 (Ruby/1.9.3/2012-04-20) OpenSSL/1.0.1c at\n     127.0.0.1:40082\n    </ADDRESS>\n  </BODY>\n</HTML>\n">.
 51) Failure:
test_script_disclosure(WEBrick::TestFileHandler) [/builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/test_filehandler.rb:265]:
webrick log start:
  [2012-06-11 10:06:49] INFO  WEBrick 1.3.1
  [2012-06-11 10:06:49] INFO  ruby 1.9.3 (2012-04-20) [x86_64-linux]
  [2012-06-11 10:06:49] INFO  WEBrick::HTTPServer#start: pid=15944 port=34515
  [2012-06-11 10:06:49] ERROR CGIHandler: /builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/webrick.cgi exit with 127
  [2012-06-11 10:06:49] ERROR Premature end of script headers: /builddir/build/BUILD/ruby-1.9.3-p194/test/webrick/webrick.cgi
webrick log end.
<"200"> expected but was
<"500">.

Here is the full build log from Fedora's Koji: http://koji.fedoraproject.org/koji/getfile?taskID=4148723&name=build.log

Is anyone experiencing the same failures
Thanks!


-- 
http://bugs.ruby-lang.org/