Issue #6246 has been updated by jshow (Jodi Showers).


Aaron, I ran a valgrind as follows:

valgrind  /home/deploy/.rvm/rubies/ruby-1.9.3-p125/bin/ruby -Iext:test /home/deploy/.rvm/gems/ruby-1.9.3-p125@boogala/bin/bundle exec rake RAILS_ENV=new_staging assets:precompile

the results are here: https://gist.github.com/2288812

Long before the actual startup of the rake task (rails boot) there were a great number of valgrind outputs - 

==11285== Use of uninitialised value of size 8
==11285==    at 0x4EA3203: gc_mark_children (gc.c:1867)
==11285==    by 0x4EA491C: mark_current_machine_context (gc.c:1650)
==11285==    by 0x4EA4A3D: gc_marks (gc.c:2474)
==11285==    by 0x4EA5DBF: rb_newobj (gc.c:2195)
==11285==    by 0x4F46115: str_alloc (string.c:373)
==11285==    by 0x4FA0132: vm_call0 (vm_eval.c:79)
==11285==    by 0x4FA0CC9: rb_funcall (vm_eval.c:236)
==11285==    by 0x4ED926E: rb_obj_alloc (object.c:1603)
==11285==    by 0x4EDA835: rb_obj_dup (object.c:315)
==11285==    by 0xDE7034D: path_initialize (pathname.c:41)
==11285==    by 0x4FA0132: vm_call0 (vm_eval.c:79)
==11285==    by 0x4ED931F: rb_class_new_instance (object.c:1636)
==11285== 

I can send all of these if you feel they'll help. None of these were outputted after the actual rake task began.

----------------------------------------
Bug #6246: 1.9.3-p125 intermittent segfault
https://bugs.ruby-lang.org/issues/6246#change-25624

Author: jshow (Jodi Showers)
Status: Open
Priority: Normal
Assignee: 
Category: 
Target version: 
ruby -v: ruby 1.9.3p125 (2012-02-16 revision 34643) [x86_64-linux]


I've seen this behavior in 1.9.3p0 and 1.9.3p125

Intermittently, a rails 3.2 rake task will break while compiling assets - about 1 in 10 runs will segfault. Our code is 10K's of lines of proprietary code. I am working on a simplified version you can use.

RAILS_ENV=new_staging bundle exec rake assets:precompile --trace

command: https://gist.github.com/2254457 (stacktrace and gem list)

backtrace : https://gist.github.com/2286260

Operating System : Debian Squeeze 6.0.4
Ruby installed through RVM 1.11.3




-- 
http://bugs.ruby-lang.org/