Issue #2667 has been updated by Tom Brandt.


I too am seeing this:
$ rails -v
<internal:gem_prelude>: compile/should not be reached: compile.c:473
/usr/bin/ruby:10808: [BUG] Segmentation fault
ruby 1.9.1p376 (2009-12-07 revision 26041) [x86_64-linux]

-- control frame ----------
c:0002 p:-20772724 s:0004 b:0004 l:000003 d:000003 TOP    /usr/bin/ruby:10808
c:0001 p:0000 s:0002 b:0002 l:0012b8 d:0012b8 TOP   
---------------------------
-- Ruby level backtrace information-----------------------------------------

-- C level backtrace information -------------------------------------------
0x4d86a1 /usr/bin/ruby(rb_vm_bugreport+0x41) [0x4d86a1]
0x503c5e /usr/bin/ruby [0x503c5e]
0x503dc1 /usr/bin/ruby(rb_bug+0xb1) [0x503dc1]
0x48c3cf /usr/bin/ruby [0x48c3cf]
0x368ba0e930 /lib64/libpthread.so.0 [0x368ba0e930]
0x4b97d5 /usr/bin/ruby [0x4b97d5]
0x4bb083 /usr/bin/ruby [0x4bb083]
0x4bd292 /usr/bin/ruby [0x4bd292]
0x4bb478 /usr/bin/ruby [0x4bb478]
0x4c3823 /usr/bin/ruby(rb_iseq_compile_node+0x6f3) [0x4c3823]
0x4c711c /usr/bin/ruby [0x4c711c]
0x4c718b /usr/bin/ruby(rb_iseq_new_with_opt+0x1b) [0x4c718b]
0x4bb00b /usr/bin/ruby [0x4bb00b]
0x4bd975 /usr/bin/ruby [0x4bd975]
0x4bb478 /usr/bin/ruby [0x4bb478]
0x4bbc49 /usr/bin/ruby [0x4bbc49]
0x4bb478 /usr/bin/ruby [0x4bb478]
0x4c3599 /usr/bin/ruby(rb_iseq_compile_node+0x469) [0x4c3599]
0x4c711c /usr/bin/ruby [0x4c711c]
0x4c718b /usr/bin/ruby(rb_iseq_new_with_opt+0x1b) [0x4c718b]
0x4c798d /usr/bin/ruby(rb_iseq_compile_with_option+0x13d) [0x4c798d]
0x4df314 /usr/bin/ruby(Init_prelude+0xa4) [0x4df314]
0x48b515 /usr/bin/ruby [0x48b515]
0x4cb19a /usr/bin/ruby(rb_vm_call_cfunc+0xba) [0x4cb19a]
0x489884 /usr/bin/ruby(ruby_process_options+0xa4) [0x489884]
0x4177a0 /usr/bin/ruby(ruby_options+0x90) [0x4177a0]
0x4156c5 /usr/bin/ruby(main+0x45) [0x4156c5]
0x368ae1d994 /lib64/libc.so.6(__libc_start_main+0xf4) [0x368ae1d994]
0x4155c9 /usr/bin/ruby [0x4155c9]

[NOTE]
You may encounter a bug of Ruby interpreter. Bug reports are welcome.
For details: http://www.ruby-lang.org/bugreport.html

Aborted

This is on CentOS 5.4 (Final)

I originally installed Ruby on 23 March 2010 and everything worked fine until today, 27 March 2010.

I have reinstalled it from the tarball, no problems yet.
----------------------------------------
http://redmine.ruby-lang.org/issues/show/2667

----------------------------------------
http://redmine.ruby-lang.org